ABA Webáruház
Ajánljon minket
Apróhírdető
Fórum
Hírlevél
 
Bejelentkezés:
E-mail:
Jelszó:
 
Még nem regisztráltam
most szeretnék
Elfelejtettem
a jelszavam
 
Hozzáadás a kedvencekhez

Menü:
Főoldal
Milyen babakocsit vegyek?
Babakocsi márkák
Babakocsi vásár
Papakocsik

Webáruház:
Babakocsi
Etetőszék
Utazóágy
Légzésfigyelő
Babamérleg
Babaműszaki
Játék Babajáték
Biztonsági ülés Babahordozó
Bababútor
Bababútor kiegészítők

Fórumok:
kérdés sportkocsiról
Utolsó hozzászólás:
2017-09-02 09:10:11
A mózessé alakítható sportkocsikról
Utolsó hozzászólás:
2010-09-23 10:50:04
Megvettem egy babakocsit ...
Utolsó hozzászólás:
2019-02-12 17:48:36
Kinéztem egy babakocsit ...
Utolsó hozzászólás:
2018-10-13 19:57:45

Babakocsi vásár

Hol és milyet?
 
Hol érdemes babakocsit venni? 


Erre a kérdésre nagyon nehéz egyértelműen válaszolni, ugyanis a piacon megtalálható a csillogó villogó áruházláncoktól kezdve az egyszerű kisboltokig mindenféle üzlettípus. Ezen kívül az Internetes webáruházak is szép számmal kínálják a babakocsikat, babatermékeket.
Érdemes egy kicsit körülnézni a vásárlás előtt, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy nem mindig sikerül elsőre megvásárolni, a baba és a mama igényének, minden tekintetben megfelelő babakocsit.

 
Babakocsit és babatermékeket forgalmazó üzletek címei: az országos listáért, katt ide
 

Vásárlás Interneten, Webáruházban
 
 

Előnyök és kockázatok:

 

A legfőbb előnye, a kényelmes egyszerű vásárlás otthonról. Ehhez viszont, például egy babakocsinál érdemes ismerni az összes tulajdonságot, élethű szín, kerékméret, összecsukhatóság, stb. Ezt igazán csak élőben lehet jól megnézni, ugyanis a szemre hasonló babakocsik között jelentős különbségek is lehetnek, pl. súlyban akár 5-6 kg eltérés is lehet, a huzatanyag minősége, stb.

 

Ha pontosan ismerjük a terméket és annak a tulajdonságait (vagy mégse), akkor az Internetes vásárlásnak már csak egy-két kockázatával kell számolnunk.

 

Íme egy konkrét példa: a kedves fogyasztó kinézett egy babakocsit ami 8 kg + 1 kg, a pelenkázó táskának használható hátizsák, esővédő és lábzsák. Így kompletten az ára 38.900 Ft, garanciával, és elérhető szervízszolgáltatással együtt. (Itt gondoljunk arra is, hogy a játszótéren a segítőkész szomszéd néni, a háttámlát a retesz kioldása nélkül, azért is lehajtja, mert a baba elaludt. Ilyenkor a szerkezet eltörik, és ha térítés ellenében is, de van ahol meg tudják javítani a babakocsit) Közben a fent nevezett fogyasztó, meglátott az Interneten egy hasonló babakocsit, 27.900 Forintért, akcióban. Meg is rendelte, és 4 nap múlva meg is kapta a babakocsit, 27.900 + 1.600 Ft. szállítási költséggel. Az első gond akkor akadt, amikor megemelte (volna) a babakocsit. 17 kg. Persze vannak ilyen súlyú babakocsik is, de azok teljesen más kategóriába tartoznak. A babakocsihoz viszont nem volt lábzsák. Mivel a megadott személyes vásárlási cím 200 km-re esett a lakóhelyétől, ezért telefonon reklamált. Azt a választ kapta, hogy azért vehette meg a babakocsit ennyiért, mert ilyen nehéz, lábzsákot 6.000, táskát 5.000, esővédőt 3.000 Ft-ért rendelhet + szállítási költség. Ekkor a már nem kedves vásárló, a 8 napos pénz visszafizetési garanciára hivatkozott. Erre az volt a válasz, hogy ha a csomagot nem bontotta ki, akkor visszaküldheti a terméket, a saját költségén, és majd 30 nap múlva visszakapja a vételárat. Márpedig a fogyasztó kibontotta a csomagot.

 

A termék reklámozásakor viszont még ezt igérték:

8 napos pénzvisszafízetési garancia, minden termékünkre!

Valódi szervízháttérrel!

Országos házhozszállítás futárral, illetve, személyesen is megvásárolható üzletünkben!

 

Megjegyzés: a jól hangzó ígéretek mindenütt szerepeltek az eladó weblapján, de a cég nevét, sehol nem lehetett megtalálni, ami alapján azonosítani lehetne az eladót! Az üzlet címe, pedig egy kis falucskában bérelt gazdasági épület volt. Persze ez nem jelenti azt, hogy Internetes vásárlással nem lehet jól járni, de azért nem árt az óvatosság, és a megfelelő körültekintés.

 


Vissza Az oldal tetejére
 
  Fejlesztő: - XLS.HU - © www.baba-kocsi.hu 2008