ABA Webáruház
Ajánljon minket
Apróhírdető
Fórum
Hírlevél
 
Bejelentkezés:
E-mail:
Jelszó:
 
Még nem regisztráltam
most szeretnék
Elfelejtettem
a jelszavam
 
Hozzáadás a kedvencekhez

Menü:
Főoldal
Milyen babakocsit vegyek?
Babakocsi márkák
Babakocsi vásár
Papakocsik

Webáruház:
Babakocsi
Etetőszék
Utazóágy
Légzésfigyelő
Babamérleg
Babaműszaki
Játék Babajáték
Biztonsági ülés Babahordozó
Bababútor
Bababútor kiegészítők

Fórumok:
kérdés sportkocsiról
Utolsó hozzászólás:
2017-09-02 09:10:11
A mózessé alakítható sportkocsikról
Utolsó hozzászólás:
2010-09-23 10:50:04
Megvettem egy babakocsit ...
Utolsó hozzászólás:
2019-02-12 17:48:36
Kinéztem egy babakocsit ...
Utolsó hozzászólás:
2018-10-13 19:57:45

Milyen babakocsit vegyek?

Kiemelt partnerek:
1. rész (bevezető)
2. rész (az első babakocsi megvásárlása)
3. rész (márkás vagy no name)
4. rész (átverő show, már az Interneten is ?)
Kiemelt partnerek:
 

alap72BkHuRa5.jpg
 

2008.03.31.

Az oldal tetejére!
1. rész (bevezető)
 
 

A babavárás öröme közben, sokan felteszik ezt a kérdést Önmaguknak. Első látásra a helyzet egyszerűnek tűnik, ugyanis manapság a piacon óriási a kínálat a babakocsik terén, mind típus, forma, szín, minőség tekintetében. Itt jegyezném meg, hogy a minőségen kívül ne a szín legyen a legfontosabb a babakocsi kiválasztásakor, hanem a használhatóság. Ezt a nagyon fontos tényezőt azért írom le az előzetesben, mert mostanában sokan panaszkodnak arról, hogy a vásárlás helyén nem mondják el a valóságot az eladott babakocsiról a használhatósággal kapcsolatban. Természetesen az anyuka már az első héten rájön, hogy nem igazán ezt a babakocsit kellett volna megvenni (a jobbik esetben, csak 6 hónap múlva, amikor már nem fér el benne a baba). Ilyenkor automatikusan az a gondolat jut az ember eszébe, hogy a babakocsit el kell adni a használt piacon, és ezek után egy olyan babakocsit venni, ami kényelmes a babának, és funkcionálisan jól használható. A problémát csak az okozza, hogy nem egy vagy kett?, kellő tapasztalattal még nem rendelkező kismama, anyuka, apuka járt ehhez hasonlóan, így aztán rengeteg hamar megunt babakocsit kínálnak eladásra a használt babakocsi piacon, több-kevesebb sikerrel. Most csak egy jellemző példát említek, de a kés?bbiekben részletesen írok arról, hogy mi mindenre kell odafigyelni. A kismama igénye: könnyű, olcsó babakocsi újszülöttnek. Ilyenkor szokott előfordulni, hogy a kismama megvásárol egy olyan babakocsit, ami csak egy irányban tolható. Persze hogy már az el? séta alkalmával felt?nik, hogy a baba nem szembe van a mamával, és a mama nem is látja a babát a babakocsiban, pedig ez egy újszülöttnél nagyon is fontos lenne.

 

Milyen is az ideális babakocsi? Háá..t, a legjobb kívánság, amivel találkoztam az volt, hogy kívül keskeny legyen a babakocsi, hogy a buszra könnyen fel lehessen vele szállni, de belül szélesebb legyen, hogy a baba kényelmesen elférjen benne. Persze sok olyan kívánság van ami részben, vagy teljesen megoldható, de itt figyelembe kell venni azt a tényt is, hogy egy már meglévő fontos funkció rovására, vagy hiányára mehet. De tegyük fel, hogy mindent beépítünk a babakocsiba, és nagyon jól szuperál. Ekkor meg a súlya lesz nagy, márpedig az anyukák azt szeretnék, hogy a babakocsi minél könnyebb legyen. Tehát nem is olyan egyszerű kiválasztani, a számunkra legmegfelelőbb babakocsit, azaz valamilyen kompromisszum készségre mindenféleképpen szükség lesz.

 

A folytatásban nagyon sok mindenről lesz szó. Amennyiben több információra lenne szüksége, akkor látogasson el, a BERGON BABANAGYKERBE, vagy a BERGON MINTABOLTBA, ahol sok hasznos információra tehet szert a babakocsik használhatóságával kapcsolatosan.

 www.bergon.hu
 
 
2008.03.31.

Az oldal tetejére!
2. rész (az első babakocsi megvásárlása)
 
 

ÁRAT vagy BABAKOCSIT vegyek?

 

Természetesen az ár is egy nagyon fontos tényező, de ha az akármennyire is olcsón, vagy éppen drágán, megvásárolt babakocsiba nem lesz örömünk, akkor az csak kidobott pénz lesz, és ráadásul a bosszúság, hogy hogyan szabadulok meg tőle gyorsan. Ez persze nem lesz egyszerű, azon oknál kifolyólag, hogy a kereskedő nyakán is rajtamaradtak ezek a no name babakocsik, és úgy próbál tőle szabadulni, hogy leviszi az árát. Ilyenkor jön az ÓRIÁSI AKCIÓ, egy kis mese, végül a nálam minden olcsóbb. Ha mégis ilyen babakocsit szeretnénk vásárolni, akkor nagyon figyeljünk arra, hogy a garanciával, ill. javítással kapcsolatos ügyek intézése, hogyan történik. Ha nincsen megfelelő szerviz szolgálat, akkor előfordulhat, hogy egy apró alkatrész pótlásának hiánya miatt, a babakocsi használhatatlanná válik. Igen kockázatos lehet, ha egy szervizháttér nélküli, no name babakocsit vásárolunk, utánvétellel egy fizikailag meg nem található helyről.

 
 
2008.03.31.

Az oldal tetejére!
3. rész (márkás vagy no name)
 
 MÁRKÁS vagy NO NAME babakocsit vegyek?
 

Persze már megint az a fránya pénz. A márkás drága, a no name -ről meg semmilyen információm sincsen. Ez így is van rendjén, ugyanis az információ a legnagyobb érték. Itt jegyezném meg, hogy a babakocsi gyártás terén sem ismeretlen a más tollával való ékeskedés, azaz a hamisítás, másolás, koppintás, ez majdnem ugyanolyan, de olcsóbb stb. és ezen jelenség velejárója, a sok valótlan, félrevezető információ is. Hogyan juthatok a legegyszerűbben, valós információhoz? Érdeklődjön a babakocsit használó családok, anyukák, apukák körében. Ezek alapján már könnyebben el lehet igazodni az Interneten található információáradatban.

 
 
2008.03.31.

Az oldal tetejére!
4. rész (átverő show, már az Interneten is ?)
 
 

Átverő SHOW, már az Interneten is ?

 

„Nincs a világon olyan dolog, amit ne lehetne egy kicsit elrontani, és még egy kicsit olcsóbban adni, de akit csak az ár érdekel, az megérdemli, hogy áldozatául essen az ilyesfajta mesterkedéseknek.”

 

Úgy látszik, hogy a szélhámos babakocsi árusok, egy kissé megsértődtek az igazság hallatán. Persze ez érthető, ugyanis aki veszi a fáradságot, és figyelmesen megnézi a BERGON babakocsi családot, és összeveti a kínálatot, a minőséget és a használhatóságot az árral, annak már nem kétséges, hogy mit és hol fog vásárolni.
A közmondás szerint, kutyából nem lesz szalonna, így az sem várható, hogy ezek a szélhámos babakocsi árusok megváltoznának, és tisztességesen kereskednének a babakocsikkal. Ezért mindig újabb és újabb trükköt „eszelnek” ki a vásárlók megtévesztésére. Legújabban, az apró hirdetésekben adnak fel, megtéveszt? hirdetéseket, a BERGON nevére hivatkozva. A hirdetések, nem mindig értelmezhetőek, hamis információkat tartalmaznak, a képek olykor zavarosak, vagy épp egy „symlis” néven forgalmazott babakocsit ábrázol a fénykép, az elérhetőség pedig kétes.

A BERGON ezúton szeretné felhívni, a tisztelt látogatók figyelmét, hogy a http://www.bergon.hu címen, és az ott található telefonszámokon, megbízható és hiteles információval állunk a kedves vásárlóink rendelkezésére.

 

Hamarosan, képekkel illusztrálva, és pontos leírással fog megjelenni egy cikksorozat erről a témáról, hogy minél kevesebben essenek áldozatul a szélhámosoknak.

 

 Az élet produkálta

 Feladó: Magy Ildikó Ára: 24000 Ft Bergon Tipusú babakocsi pic INGYENES ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL, futárszolgálattal GYÖNYÖRŰ MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN LEVŐ BABABAKOCSI! Mind funkcionálisan , mind esztétikailag KIFOGÁSTALAN. Keveset használt! Nagyon MASSZÍV, teherbíró bevásárló része van, nagy terepkerekek...extra rugózás. Nyáriasítható a kocsi. 5 pontos biztonsági övvel van ellátva , kerekek habosított műanyag, minkét oldalról fékezhető, fix kerekes,rugózása teleszkópos, lapra csukható. Háttámlája 3 fokozatban dönthető,. Tartozékai: tágas alsó hálós kosár, állítható lábtartó, levehető karfa, lábzsák , mózeszáróvég. Szélvédő van hozzá ami téli babánál rendkívül ideális. Jó meleg és tágas kocsi! Színe miatt lány és fiúgyermeknek is ideális! Két irányból tollható, toló karja átfordítható. Budapesten, vagy Szolnok megyében bármikor megtekintethető előzetes egyeztetés után. Kérés estén küldök még képet . Érdeklődés esetén kérlek írj a sanoka00@citromail.hu , vagy hívj a 06/71 000-3231 Feladva: 2008-09-11 Érvényes: 2008-10-01

 Angelika hozzászólása 2008-09-12
Sziasztok! Sajnos mi is hasonló képen jártunk, mint az előző tapasztalatlan anyuka. Az eladó váltig állította, hogy ez ugyanolyan mint a Bergon babakocsi, és azért olcsóbb mert nincsen ráírva, hogy Bergon. Most már tudom, hogy ezekhez a névtelen lengyel babakocsikhoz, nem a legjobb minőségű anyagokat használják. Mi is vettünk egy eredeti Bergont, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Az biztos, hogy könnyű tolni és billenteni, biztosan jól van megtervezve. A műszaki dolgokhoz nem nagyon értek, de amit kiemelnék, az a huzat anyagának a minősége. Amikor a névtelen lengyel babakocsit vettük, akkor a színe tetszett meg nagyon. Szerencsére a Bergonnál nagy a színválaszték, és kaptunk ugyanolyan színűt. Ami egyből feltűnt, hogy vastagabb a huzat és lényegesen jobb a minősége, ez tapintással jól érzékelhető, pedig ránézésre nem látni a nagy különbséget.

Egy anyuka tapasztal hozzászólása 2008-09-12
Engem is egy ilyen hamis hirdetéssel csaptak be. Bergon babakocsit szerettünk volna venni, mert hallottuk hogy nagyon jó minőségű, mindkét irányból könnyű tolni és billenteni. Az is úgy volt hirdetve, hogy eladó Bergon típusú babakocsi. Sajnos akkor még kezdő kismamaként, nem értettem a babakocsihoz, és elhittem a házi kereskedőnek, hogy az a babakocsi is olyan mint a Bergon. Mint később kiderült, hogy egy noname lengyel babakocsit vettem, amit nagyon kényelmetlen volt tolni, és kényelmetlen volt billenteni. 2 hónap után elromlott a háttámlája. Én kis naív, gondoltam, hogy elviszem a Bergon szervizbe és majd ott megjavítják, de ott mondták, hogy ezekbe a noname babakocsikba gyenge alkatrészeket raknak bele, és ők ilyennel nem foglalkoznak. Mivel nem találtam olyan helyet ahol megjavították volna, sajnos ki kellett dobni. (Nem vitt rá a lélek, hogy én is becsapjak vele valakit.) Szóval a Bergon babanagykerben vettünk egy igazi Bergon babakocsit, amivel a mai napig nagyon meg vagyok elégedve. Már a második babával használjuk, de még semmi gond nem volt vele.
 
 

Az oldal tetejére!

Vissza Az oldal tetejére
 
  Fejlesztő: - XLS.HU - © www.baba-kocsi.hu 2008