ABA Webáruház
Ajánljon minket
Apróhírdető
Fórum
Hírlevél
 
Bejelentkezés:
E-mail:
Jelszó:
 
Még nem regisztráltam
most szeretnék
Elfelejtettem
a jelszavam
 
Hozzáadás a kedvencekhez

Menü:
Főoldal
Milyen babakocsit vegyek?
Babakocsi márkák
Babakocsi vásár
Papakocsik

Webáruház:
Babakocsi
Etetőszék
Utazóágy
Légzésfigyelő
Babamérleg
Babaműszaki
Játék Babajáték
Biztonsági ülés Babahordozó
Bababútor
Bababútor kiegészítők

Fórumok:
kérdés sportkocsiról
Utolsó hozzászólás:
2017-09-02 09:10:11
A mózessé alakítható sportkocsikról
Utolsó hozzászólás:
2010-09-23 10:50:04
Megvettem egy babakocsit ...
Utolsó hozzászólás:
2019-02-12 17:48:36
Kinéztem egy babakocsit ...
Utolsó hozzászólás:
2018-10-13 19:57:45

Papakocsik

Borzasztóan gyors autók
 
 

Természetesen a leggyorsabb gépjármű nem egy utcai autó, hanem egy brit tervezéső szuperszonikus csoda, a Thrust SSC, amely 1997-ben 1228 km/h-val haladt át a nevadai Black-Rock sivatagon. Most azonban a közúti, de nem hétköznapi járgányokról lesz szó.

Manapság óriási harc folyik a sportautókat gyártó cégek között a legnagyobb sebességet elérő gépjármű megépítésében. Az olaszok persze magasan vezetik ezt a versengést, több nagy márkával is büszkélkedhetnek, mint például a Lamborghini, Bugatti, Ferrari, Maserati és még lehetne sorolni a taljánok készítette csodaautó márkákat. A németek, az amerikaiak, a britek és több más nemzet is előállított nagyon jó kocsikat, de sem a McLaren F1, sem a Porsche 911 nem tudja a versenyt felvenni a csizmaországi leggyorsabbakkal. Persze ezeket sem kell leírni, de hiába a nagy nevek, nem kell tévedésbe esni és egyből azt gondolni, hogy egyértelműen a Ferrari a leggyorsabb. Az elsők között sincs ott a Forma1-ben domináló márka.

1ultimate-aero.jpg
Ultimate Aero

Az Egyesült Államokban elkészítették az Ultimate Aero nevü kocsit, amely a 6348 cm³-is, V8-as motorjának 1199 lovacskája húzza a kasznit 2.8 másodperc alatt 0-ról 100 km/órára. De ez csak végsebességével(413.83 km/h) veri meg a a Bugatti Veyron 16.4-et. A Bugatti hosszabb ideig vezette a versengést, azzal hogy megépítette az első olyan közúti autót, amely 1000 lóerőn felüli teljesítménnyel rendelkezik. A Veyron ugyanis 2.5 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, de csak 407,47 kilométert tud megtenni maximálisan egy óra alatt. Ez a Bugatti típus viszont nagyobb motor-térfogattal rendelkezik(7993 cm³), mint az előbb említett Ultimate Aero. A Veyron 16.4 W 16 motorját a franciaországi kisvárosban, Molsheimben állították össze a Volkswagen gyár mérnökei, tehát ez a Bugatti inkább multinacionális, mint olasz gyártmány.

2ultimate-aero.jpg
Bugatti Veyron

A fent említett két autót tulajdonságait ismerve, angol-olasz Barabus TKR-nek nevezett száguldó csoda képességei szinte hihetetlennek tűnnek: tehetetlen helyzetből 1.67 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer/órára. A motorháztető alatt egy hatliteres V8-as Corvette “erőmű” van, amelyből egyszerre 1005 darab lónyerítés hallható. Végsebessége 434 km/h, de ezért a száguldásért is ilyen számú ezrest (eurót) kell lepengetni. A karbon szálas karosszériát közel tíz évig fejlesztették, mire kész lett a megfelelő minőségű Az autó belsejében a legmodernebb technológiák szolgáltatják a kényelmet. 2006-ban mutatták be egy londoni autószalonban, a hároméves tervükben pedig 300-400 darab ilyen járgány legyártása van. Azóta nem hallani róla, hogy mennyi készült el ebből az olasz városban, Colonellában.

3barabus.jpg
Barabus

Kétségek nélkül elmondhatjuk, hogy ezek közül a Barabus TKR a leggyorsabb és legnagyobb végsebességgel rendelkező autó. Nem hiszem, hogy sokáig tartani tudja az első helyét, hisz a mai „felgyorsult” világban pillanatok alatt ki tudnak fejleszteni egy jobbat, és ki is fognak. De addig is elfogadnám bármelyik járművet, csak azt nem tudom, hogy hol vezetném el…

Pál Gábor


Vissza Az oldal tetejére
 
  Fejlesztő: - XLS.HU - © www.baba-kocsi.hu 2008